Људи у данашњем свету су бубе или икра

Емерсон, 1837.

 

Апокалипса је симбол свршетка света. Чудовишта апокалипсе на детаљима таписерије из Ангерса, рађене при крају четрнаестог столећа представљају апокалипсино чудовиште са седам глава које личе на главе леопарда, бесних паса, хијена или вукова. Уста ових животиња су уста информативног система, уста Кристијан Аманпур или Роја Гатмана, добитника Пулицерове награде који су још за време рата у Хрватској и Босни оптуживали Србе као једине кривце за ратне ужасе. Циничне изјаве извештача из Брисела: “НАТО не треба да се извиљава због 20 пацијената погинулих у санаторијуму у Сурдулици”, могу се сврстати у нову главу чудовишта апокалипсе.

Постоје подаци да је Клинтон још на почетку првог мандата, у овалној соби, имао припремљец план за бомбардовање Срба. У томе га је здушно помагао Ал Гор, али је по изјави Стивена Ерлангера који је говорио на радију ВВС овај рат био дело Мадлен Олбрајт. Да су Клинтон и његови сарадници којим случајем православне вере, упутила бих им речи из филма Тарковсковог Рубљов: “Бог ће вам опростити, али ви себи никада не смете опростити”!

У апокалиптичним књигама се описује да ће тих дана на небу настати неописива грмљавина са пожарима, муњама, рушењем планина и пуцањем тла. После бомбардовања зграде Генералштаба дошло је до земљотреса. Моја асистенткиња је причала да је до те ноћи њен син чврсто спавао, али да се тада ужасно уплашен пробудио. Додала је да о томе уопште не треба ни говорити. Тако смо наставили рад на њеној докторској дисертацији о утицају акутне и хроничне дозе инсулина на мрко масно ткиво. Уњеној докторској тези се доказује да код дуготрајне примене одређене дозе инсулина долази до самоубиства ћелија, које се научно означава као апоптоза.

НАТО је бомбардовао Југославију која је имала седам стотина хиљада избеглица у име пароле да ће бомбардовањем спречити егзодус албанских избеглица.

Избеглице из Босне и Хрватске које су се склониле у Југославију почеле су да врше самоубиства. Тако сам видела да механизам самоубиства ћелија, када се примени дуготрајан стресни фактор, постоји и у људској популацији. Решила сам да оснујем хуманитарну организацију “Сви смо ми жртве”, која би имала списак унесрећених са личним трагедијама, тако да би замишљени дародавац помагао само онај апокалиптични случај који је допро до његовог срца.

У то време имала сам преписку преко интернета са помоћником уредника америчког часописа за вирус сиде и он ми је препоручио да упутим лично Клинтону позив да се учлани у моју хуманитарну организацију тиме што би одабрао жртве са списка и баш њих индивидуално помогао. Два дана сам са осмехом причала својим пријатељима колико се људи не разумеју између себе. Трећег дана на моје сопствено чуђење прихватила сам идеју да позовем Клинтона да буде члан моје хуманитарне организације.

Још је велики руски филозоф Владимир Соловјев предсказао да ратове неће водити државе већ разне силе моћи. Ову његову тезу обновио је Умберто Еко у свом “Трактату о моралу”.

Од апокалиптничних симптома патиле су чак и бебе. Наш двогодишњи нећак Исидор, који још није сасвим јасно проговорио, муцао је мајци, када ју је страховити талас бомбардовања одбацио од креветца на зид: “Не вау, вау, не бум, бум”! Мали Исидор са родитељима живи у најбомбардованијем делу Београда, у Раковици, испод брда Стражевица.
Када је седамдесетседмог дана бомбардовања југословенска војска решила да повуче своје трупе са Косова, неки НАТО креатори су славили то као победу. Џејми Шеј се појавио са новом фризуром без свог ранијег осмеха самртног пролећа. Тада је лорд Овен изјавио да то није никаква победа, већ да је то највећа катастрофа после Другог светског рата.

Сетила сам се чувеног мита о двору Краља Артура на који ступа највећи витез који је икад постојао. Славље и велике свечаности трају три дана. Трећег дана, пред славом овенчаног Парсифала, на оронулој старој мазги која храмље на све четири ноге, појављује се једна грозна госпа. Она замрзава све и наброја све грехе највећег јунака. Она приповеда дугачке приче о витезовима који су погинули, о ојађеним госпама, о опусгошеним земљама и о осиротелој деци. Онда управља на победника оптужујући прст речима: “Све је то твоја кривица”. Роберт Џонсон даје објашњење: “Ово се обично дешава на самом врхунцу мушкарчеве каријере, у време његових највећих успеха”.

 

Одговори

five × 5 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.