Хајде да рекламирамо овај пакао

Брус Бартон, један од отаца америчке рекламе написао је у раним тридесетим годинама овог века чланак под горњим насловом, са циљем да преко нових могућности комуникација спречи Сједињене Америчке Државе да уђу у још један рат. Господине Бартоне, могу да Вам саопштим да је Америка водила после Другог светског рата много ратова у којима је нестало много милиона људи.

Угледни чешки филозоф Вацлав Бјелохрадски извршио је анализу о агресији НАТО на Југославију и закључио да су рат против Југославије повели бивши пацифисти: Фишер, Шредер, Д’ Алема и својевремено противници рата у Вијетнаму, Клинтон и Блер.

Бивши западни левичари решили су да Србе етички казне због тога што се на њиховом челу налази злодух Милошевића. По мени западни левичари су прогласили себе етичким богом који је како је познато био израз давног ступња религијске свести људи пре појаве Исуса Христа.

Садашњи етички Бог левичара био је каприциозан: за иста дела једне народе је благосиљао, а друге сурово кажњавао. Карл Билт је говорио да је за време рата у Хрватској и Босни постојао систем дуплих стандарда. Тако су Србија и Црна Гора биле избачене из светске здравствене организације у време када је уточиште нашло око милион људи. У то време српским и црногорским научницима било је забрањено да објављују радове у иностраним часописима. Али најбољи шпански часопис је објавио мој научни рад не обазирући се на забрану.

И тако, људи у Југославији спаљивани су ракетама које изазивају сагоревање живе материје на температури од 2000 степени Целзијуса у име спречавања будуће хуманитарне катастрофе, или могућег појављивања милионске албанске масе избеглица. У исто време етички бог западних левичара поседовао је специјализован гнев са циљем да њихове бомбе и пројектили падају и убијају избеглице које су се у броју од 700 000 нашле у Србији. Зачудо прве жртве НАТО бомбардовања биле су избеглице.

Али вратимо се Брусу Бартону који је јасно иста као да ће наступити време када ће бити рекламиран пакао. Према новинару “Њујорк тајмса” Стивену Ерлангеру пакао који је изазвала НАТО агресија утицала је да он сам осети да је овим ратом убијена и Америка. Морам да кажем да не верујем Стивену Ерлангеру да је убијена и Америка, јер је званична Америка већ дуго година показивала оно што је тако добро изразио песник Џон Китс: “То знање огромно, Богом ме чини”. Сто година после стиха Џона Китса проговара Т. С. Елиот стихом: “За такво знање, какав је опроштај”? Са моје стране никада нећу дати опроштај Америци и другим НАТО савезницима.

Вратила бих се поново на Бруса Бартона. Он је истакао паролу: “Човекможе бити очајан, али не и отписан”. Срби су се управо тако осећали кад је НАТО почео да их бомбардује. Управо пишем ове редове у жељи да Срби не буду и даље отписивани.

Србе је по свему судећи напало и уништавало бизнис хришћанство, јер је масовном америчком друштву требало дати нови религиозни занос да амерички Пентагон отклања са земаљске кугле један сатански народ, један земаљски отпад.

Била сам запрепашћена када сам студирајући Бартоновог “Исуса Христа” схватила да је Христос представљен као физички снажан дрвосеча, здрав и јак човек који живи на свежем ваздуху, добар саговорник у друштву, чврст и ефикасан вођа, који је био најпознатији кафански гост у Јерусалиму. Он је са дна живота изабрао дванаесторицу и убацио их у организацију која је освојила цео свет. По Бартону Исус Христос је био успешан у животу. Да је Исус Христос прави бизнисмен доказ је што је претворио воду у вино.

Брус Бартон је успео да америчко друштво бизниса лиши традиционалне зависности човека од Бога који је проповедан у Старом Завету. Ми смо осетили да су НАТО и Америка у 1999. години постали богови на небу, који неким чудним случајем не убијају сву гамад у земљи Србији већ неке остављају да још мало поживе отровани, озрачени ураном10 и посути испарењима и прашинама разрушених фабрика.11

Господине Бартоне, како бих волела да сте у сарадњи са шведским режисером Ингмар Бергманом могли да учествујете у реклами за НАТО пакао у Југославији. Замишљам Вас и ваше професионалце, како 13. априла 1999. године снимате велику пратњу која отпрема војнике и официре погинуле у хеликоптерима, који су срушени заједно са спашеним, катапултираним пилотима. У спроводу би ковчези били покривени различитим НАТО заставама, па и америчким. Процесију би пратили разни црквени хорови и свештеници у разним одорама. Већ при крају ове велелепне процесије кретала би се сељачка воловска кола са склепаним сандуцима од чамових дасака иза којих би корачао најчуднији патријарх на свету – српски патријарх Павле. Овај део процесије би се одвојио од НАТО помпезне колоне и кренуо сеоским разрованим путевима и мостићима које је НАТО тако немилосрдно разараоу земљи Србији.

Југословенски председник Милошевић је 14. априла изјавио: “НАТО ће сасвим сигурно умрети у Југославији “!

Обавештавам Бруса Бартона да његова идеја да ће се рекламирањем пакла спречити да Америка уђе у следећи рат није остварена, већ служи да се изазове следећи рат уколико се информативним системом и непрекидним лажима један народ отпише са листе народа света. Амерички наиван и добар народ баш као и српски је на исти начин доживео испирање мозга од својих водећих телевизија у земљи.

 

 


10 НАТО је користио радиоактивну муницију која је испаљивана са авиона НАТО алијансе из топа кога је израдила фирма Хенерал Илектрик. У ротор топа стаје 1350 граната. Пробојно-запаљиве гранате поседују језгро од осиромашеног урана. Радиоактивно дејство овакве муниције настаје распадањем и оксидирањем честица језгра и кошуљице језгра после поготка у циљ. Фрагменти језгра имају радиолошке и хемијске последице по посаду погођеног оклопног возила или другог објекта. У зависности од струјања ваздуха ове честице се могу распршити на релативно велике удаљености од места дејства и тиме штетно деловати и на цивилно становништво у широј области. Штетни ефекти по људски организам су регистровани код цивилног становништва у Босни, као и током дејстава у Ираку.

11 Преко 1000 тона етилендихлорида, 1000 тона водоникхлорида и 1000 тона корозивног натријумхидроксида је из панчевачких фабрика исцурило у Дунав. Деструкција трансформатора са токсичним уљима загадила је ваздух у Београду и Крагујевцу. Облаци дима од сагоревања били су дуги око 15 километара. Југословенска влада је завела шездесетодневни мораторијум на било какво публиковање података о еколошкој катастрофи.

Одговори

11 − ten =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.