Западу прети унутарњи варваризам

Берђајев, руски филозоф

 

Клинтон је месец дана после бомбардовања кинеске амбасаде изјавио да му је препукло срце. Када сам то чула ставила сам десну руку на слепоочницу рекавши: “О, mein got! Била сам запањена. Учила сам немачки, за време окупације, и никада, али никада више нисам изговорила ни једну једину немачку реч.

Нисам веровала Клинтоновој изјави да му је препукло срце али сам била уверена да му је срце стврднуто. Сетила сам се речи Ериха Фрома: “Што више доносимо погрешних одлука – то нам срце постаје тврђе “. Осим тога у једном тумачењу Илијаде научници нису могли да се сложе шта значе речи kradier, ker и etor, али су претпоставили да би могле да означавају мозак, душу или срце. Чак се и Шекспир питао да ли је за нека стања потребно употребити реч срце или мозак.

Клинтонова одлука да бомбардује Југославију и специјално Србију, да трује ваздух, да ментално разара људску свест, да баца гранате са уранијумом, отрове за ушшггавање имунитета, стерилизацију биљака свакако указује на његову изузетно јаку вољу да уништи Србе. Да би извео свој план било му је потребно да употреби велике капацитете своје свести. Чак се не може објаснити шта је хтео бомбардовањем кинеске амбасаде, јер су смушени одговори НАТО челника показивали да ни они нису били упознати са планом да авион Б-2 из Мисурија крене на кинеску амбасаду.

Амерички психијатар Скот Пек у својој књизи “Људи лажи” истиче да се највеће зло налази у политичкој моћи која има за последицу заустављање духовног развоја. Наиме, поменути психијатар објашњава да се политичка моћ испољава наметањем своје воље другима. То смо ми на које је Клинтон бацао арсенале за убијање веома добро осетили у владавини комуниста и неокомуниста. Били смо затвореници у својој сопственој земљи. Да бисмо спасили своју душу, ми смо се у духовном развоју од атеизма враћали уназад ка православљу и модерним православним филозофима. Најтеже за нас било је то што су православни духовници у Русији, па и у Србији, тражили да волимо своје непријатеље.

У време када су НАТО трупе ушле на Косово заједно са сепаратистичком Ослободилачком војском Косова и бандама из северне Албаније, завладао је терор. Бандити су пуцали у иконе манастира Девич и тукли монахиње. Неколико дана пре уласка НАТО-а, на телевизији се појавила српска монахиња са Косова, која је, смешећи се, рекла да је свом духовнику објашњавала како не може да се повинује његовом захтеву да воли своје непријатеље, али, он је понављао: “Мораш, мораш да их волиш “! Често сам се питала да ли је баш та монахиња нађена полугола у манастиру Девич. На питање да ли је силована, уместо ње, одговорио је француски војник: “А шта ви мислите “?

У Клинтоновој изјави да му је препукло срце када је погођена кинеска амбасада била је и оваква реченица: “Потпуно разумем због чега се Албанци свете Србима “!

Господине Клинтоне, овако сам доживела ноћ када је бомбардована кинеска амбасада: дремала сам на душеку у малом улазном ходнику. Наш стан је окренут према двема црквама Светог Саве, које су окружене шумом дрвећа. Када су се током бомбардовања чуле експлозије, стотине црквених птица пренутих из сна, са крицима је прхнуло са дрвећа полетевши ка 14 златних крстова. Истог трена заурлали су алармни уређаји у паркираним колима. У моменту ужасног шиштања и експлозије, појавио се језиви бљесак и ја више нисам постојала. У мојој лобањи уместо мозга и свести владало је нешто ужарено, бљештаво и испуњено силама космоса. И онда је настао најстрашнији графитни мрак.

Била сам, господине Клинтоне, уверена да је космос ударио у Завод за трансфузију крви који се налази у нашој близини. Видела сам стотине хиљада бочица са разним крвним групама како мешају своју крв и како она тече улицама. О каквом то срцу говорите господине Клинтоне? Нема ту срца. Нема ту крви. Крв је сажежена, а у свести је муња космоса.

Према америчком психијатру људи лажи владају светом. Када сам вас касније видела како са својом супругом у наручју држите албанску децу, зажелела сам да вам уместо њих ставим у наручје сву ону погинулу децу16 , било албанску, било српску, али да најдуже држите дечака без обе ноге, који је жртва вашег милосрдног бомбардовања.

Господине Клинтоне, вама срце није препукло што сте жалили било кога који је страдао у овом монструозном рату. Вама се срце стегло што нисте успели да бомбардовањем кинеске амбасаде извучете корист коју сте очекивали.

Из православља се не може извлачити никаква корист као што се може из католичанства. У православљу сваки човек сам општи са Богом. Руски и српски комунисти су угасили тај божански однос, јер су изнад свега мрзели слободу које православље даје сваком човеку. Комунисти су убице православља и убице вечности у човеку, јер из православља ни они ни други нису могли да извуку интерес. А интерес влада западом.

Владимир Соловјев, руски филозоф, прогнозирао је да ће се појавити антихрист који ће преко људских патњи, понижења и уништења пребацити покров “назови” доброте, хуманости и правде. По Соловјеву антихрист ће имати дечије лице. Не само ја, него и многи други, дешифровали су не само ваше дечије лице, већ и лица ваших сарадника, испуњена мржњом, злобом, пакошћу и осветољубивошћу. Господине Клинтоне, те емоције су имали Јакобинци, анархисти и бољшевици.

 


16 Према првим подацима погинуло је 800 југословенске деце.

 

Одговори

five × 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.